Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΓΕΝΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 3 μμ




ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΓΕΝΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 3 μμ

Καλούν: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστιναικής Φιλίας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Free Gaza Movement (Κίνημα Ελεύθερη Γάζα), Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας, Άραβες μετανάστες, Συνδικάτα - Φορείς - Οργανώσεις

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 2 Γενάρη η δίκη στο αυτόφωρο Τριμελές (Ευελπίδων, κτίριο 7, ώρα 12) του Αχμέντ Αλτζούμα Ιμπραήμ, του Σύρου αγωνιστή που κατέβασε την ισραηλινή σημαία από τον ιστό της ισραηλινής πρεσβείας, κατά την διάρκεια της διαδήλωσης καταδίκης των σφαγών στη Γάζα την Δευτέρα 29 Δεκέμβρη.
Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δίκη σε βάρος του αγωνιστή για «διακινδύνευση των σχέσεων του κράτους», την ώρα που δεν το αποτόλμησε ούτε η ισραηλινή πρεσβεία, δείχνει πόσο υπάκουη είναι στη στήριξη των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα.
Η επίθεση, από τέσσερα πολεμικά πλοία του Ισραήλ, στο πλοίο του «Κινήματος Ελεύθερη Γάζα» που μετέφερε ιατρικό υλικό για ανάγκες άμεσων χειρουργικών επεμβάσεων, δείχνει ότι προχωράνε σε σχεδιασμένη γενοκτονία των Παλαιστίνιων.
Απαιτούμε να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπούν οι σχέσεις με το σιωνιστκό κράτος του Ισραήλ.








sibilla

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!

H (δηλωμένη) πλάκα που κάναμε με το δήθεν online στοίχημα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος, βρήκε το δρόμο της ως τα δελτία ειδήσεων σαν πραγματική είδηση! Για γέλια ή για κλάματα η ανεπάρκειά τους; Τα σχόλια δικά σας.




KAI NΔ ΚΑΙ LIGHT

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Μολότοφ στη Νέα Τάξη

Το διεθνές δίκαιο για να είναι δίκαιο θα πρέπει να προνοεί και να επιβάλλει την καθολική εφαρμογή των κανόνων που θεσπίζει.
Sui generis καταστάσεις δεν συνιστούν δίκαιο, αλλά αντίθετα εν δυνάμει ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος νομιμοποίησης συμπεριφορών κρατών, συνασπισμών, υπερεθνικών οργανισμών και κυβερνήσεων.

Η δημιουργία του Ισραήλ και έκτοτε η κρατική του υπόσταση και συμπεριφορά αντιμετωπίσθηκε ως sui generis φαινόμενο, από τη διεθνή κοινότητα και εν τέλει από όλους και σε κάθε περίπτωση.
‘Έτσι το Ισραήλ κατέληξε να αντιμετωπίζεται ως μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση στη μελέτη των διεθνών σχέσεων και στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το διεθνές δίκαιο όταν δεν αποτελεί προϊόν «νομολογίας» των ισραηλινών εθνικών συμφερόντων, δεν έχει απολύτως καμία αξία για τις κυβερνήσεις αυτού του κράτους.
Με άλλα λόγια, ομάδες συμφερόντων που καλύπτουν την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ ή/και καλύπτονται πίσω από την μιλιταριστική πρακτική των κυβερνήσεων του, δομούν την έννοια του «κοινού συμφέροντός» τους, πέραν κάθε παραδοσιακής έννοιας δικαίου.

Αυτό, ασφαλώς, τείνει να ανατρέψει την ίδια τη κατασκευή της «διεθνούς κοινότητας» και να θέσει σε αμφισβήτηση όχι μόνον τον ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο ΟΗΕ, αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύστημα θα μπορούσε να υποστηρίξει την συλλογική ασφάλεια του παγκόσμιου συστήματος.

Η αντικομφορμιστική συμπεριφορά του Ισραήλ γίνεται ανεχτή από την διεθνή κοινότητα, εξαιτίας της ιδιαίτερης σχέσης που έχει η εξουσιαστική δομή του με τις κυρίαρχες ομάδες συμφερόντων στις ΗΠΑ, αλλά και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.
Μόνον που η τακτική αυτή ανοχής στην απροκάλυπτα εγκληματική, ώρες-ώρες, συμπεριφορά του Ισραήλ, ασχέτως με τη μορφή νομιμοποίησης που λαμβάνει κάθε φορά, ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση ολόκληρο το μεταπολεμικό πλαίσιο ασφαλείας στο κόσμο.
Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για το ίδιο σύστημα, θα μπορούσαν να αντιληφθούν και πολλοί άλλοι, εκτός από τους σοβαρούς ερευνητές των διεθνών σχέσεων.

Η «τάξη» - και ασφαλώς η Νέα Τάξη - απαιτεί συγκεκριμένη μορφή οργάνωσης και θεσμούς να την νομιμοποιήσουν, να την διαφυλάττουν από διάφορες απειλές και να αναπτύσσουν ένα πλαίσιο κουλτούρας το οποίο θα αναφέρεται σε αυτήν και αυτή σε εκείνο.
Σήμερα, το Ισραήλ, ουσιαστικά υπονομεύει τα θεμέλια της Νέας Τάξης πραγμάτων που θεμελιώθηκε μετά το 1990 και αυτό ασφαλώς δεν το διαπράττει από μόνο του.

Ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας, η θεωρητική και εμπειρική αναφορά του και η όποια αξία του ως παράγοντα σταθερότητας και ισορροπίας των ιδιαίτερων κρατικών και «παγκοσμιοποιημένων» συμφερόντων σαμποτάρεται σήμερα στη Γάζα, από τις ίδιες ομάδες που το επέβαλαν.

Τηρουμένων των αναλογιών και του διαφορετικού επιπέδου ανάλυσης, η συμπεριφορά του Ισραήλ διαμορφώνει το πρωτόπλασμα μιας «περεστρόικας» στις διεθνείς σχέσεις που είναι πιθανόν να οδηγήσει εκεί που κατέληξε και η περεστρόικα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι βόμβες του Ισραήλ στη Γάζα φαντάζουν σαν μολότοφ στην καρδιά της Νέας Τάξης.

Η κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ασφαλείας είναι ζήτημα χρόνου, στο βαθμό που η λεγόμενη διεθνής κοινότητα συνεχίσει να ανέχεται το Ισραήλ, σαν να πρόκειται για το πλέον αγαπημένο, πλην κακομαθημένο παιδί της ή σαν μονίμως sui generis περίπτωση που απαιτεί από όλους μια ιδιαίτερη συμπεριφορά και κατανόηση.

Προσωπικά η τάση αυτή δεν μας… χαλάει απαραίτητα, όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας να την επισημάνουμε αν θέλουμε να προσεγγίζουμε με σοβαρότητα την κατασκευή της πραγματικότητας και των συνεπειών της σε λαούς και κοινωνίες.
ο αγιος
Συγκλίνουσες αντιθέσεις

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Οι εικονες φρικης,μιλουν απο μονες τους...

Πανω απο 200 οι νεκροι της αναιτιας επιθεσης των "συμμαχικων δυναμεων" του Ισραηλ,εναντιον της ΓΑΖΑΣ και των πολιτων της...









Προσοχη.Το video,περιεχει αμονταριστα πλανα,
λιγο μετα την επιθεση των Ισραηλινων δυναμεων,
εναντιων αμαχου πληθυσμου στη ΓΑΖΑ.
Τι σας εφτεγαν οι πολιτες ρε καργιολιδες;;;;



ΠΡΕΖΑ TV

Πρόκειται για σφαγή, γενοκτονία: τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vittorio Arrigoni, από την Γάζα που βομβαρδίζεται τώρα (ώρα Ελλάδας 14:10)



Τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ιταλό Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται στη Γάζα (ώρα 14:10)

- Τι συμβαίνει τώρα στη Γάζα;
- Τα ισραηλινά F16 βομβαρδίζουν αδιάκοπα από τις 11:30. πρόκειται για σφαγείο! Οι νεκροί ξεπερνούν τους 200. Κτύπησαν και δύο πολυκατοικίες, κοντά στο σπίτι που μένω, στην περιοχή του λιμανιού. Σκοτώνουν αδιακρίτως!
- Ορισμένα δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βομβαρδίζονται «βάσεις τρομοκρατών»…
- Μαλακίες! Ντροπή τους! Δολοφονούν αθώους πολίτες, κάθε άλλο από τρομοκράτες! Δεν έχω ξαναδεί τόση βία στη Γάζα… Βομβαρδίζουν με αεροπλάνα και από τη θάλασσα με πολεμικά πλοία.
- Περιμένατε τέτοια επίθεση;
- Ειλικρινά, όχι. Χθες, μάλιστα, το Ισραήλ άνοιξε τον κλοιό και άφησε να περάσουν λίγα τρόφιμα. Το έκανε επίτηδες κι έτσι σήμερα έπιασε στον ύπνο τον λαό, τα παιδιά που σχολούσαν από τα σχολεία…
Κλείνω, φεύγω για το νοσοκομείο ash-Shifa, έχουν ανάγκη από αίμα και βοήθεια…
σίβυλλα

Το πρόβλημα…blogger

Τελευταία έχει ξεσπάσει διαμάχη για τους bloggers και τα τεκταινόμενα στο «χώρο». Θα προσέξατε βέβαια ότι τη μεγάλη φασαρία την κάνουν άνθρωποι των ΜΜΕ.
Με τους bloggers σίγουρα δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα. Όμως σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι. Η ελευθερία που προσφέρει προς το παρόν o «χώρος» και εκφράζεται από τους bloggers ενόχλησε πολλούς. Ουσιαστικά όμως δεν τους ενόχλησε ο λόγος, αλλά ο αντίλογος.
Μέχρι σήμερα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαθλίωσης) δεν είχαν αντίλογο…
Πάρτε για παράδειγμα τα κρατικοδίαιτα κανάλια, έντυπα, ραδιόφωνα και άλλα, όπου ο κάθε εγκάθετος κομματόσκυλος εφάρμοζε τη γραμμή τού εκάστοτε εξουσιαστή.
Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα ιδιωτικά μέσα; Ο κακός χαμός και εκεί. Όλοι αυτοί λοιπόν έκαναν τη δουλίτσα τους χωρίς αντίλογο και ξαφνικά βρέθηκαν χιλιάδες φωνές που τους ξεβράκωσαν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των ιστοσελίδων δεν στέρησαν μόνο έσοδα από τους «παραδοσιακούς», υπάρχει και ο φόβος να «μην περάσει η γραμμή» από την οποία βγάζουνε το παντεσπάνι τους.

Είναι τόση μεγάλη η αγωνία των τηλεοπτικών καταρχάς, «δημοσιογράφων» που προσπαθούν να μπούνε στο παιχνίδι του διαδικτύου «χτίζοντας» τις δικές τους, παράλληλες των εκπομπών τους, σελίδες. Το να βγάζεις σκάνδαλα καλυπτόμενος κάθε φορά από διαφορετικό κόμμα με τις πλάτες του καναλάρχη (οποίος τα «παίρνει» από τον εντολέα πολιτικό και τα δίνει σε δικηγόρους για να βγάλουν τον «μέγα ρεπόρτερ» δημοσιογραφάρα, αδιάφθορο και ήρωα) είναι πανεύκολο. Αν αρχίσουμε να αριθμούμε δημοσιογράφους που θα «έκαιγαν» ανθρώπους της εξουσίας με στοιχεία, αλλά αντί γι’ αυτό είδαν την πόρτα του Μέσου, θα μας πάρει το πρωί. Αυτή η «τσίχλα» των αδιάφθορων του χώρου είναι σαν να λες: «Σκατά με άρωμα μέντας».
Τα blogs προς το παρόν δεν έχουν κάμερα και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους bloggers και μειονέκτημα για το δημοσιογραφικό μόντελιγκ γιατί το θέμα δεν είναι τί θα πω αλλά «πώς θα βγω».

Το δεύτερο χτύπημα έγινε στην έντυπη δημοσιογραφία. Αφού δεν κατάφεραν να τραβήξουν κόσμο στα περίπτερα ούτε όταν σου έκαναν δώρο χύτρα ταχύτητος, αντιλήφθηκαν ότι διώχνοντας αρθρογράφους με ούμπαλα και ρεπόρτερς με τσαγανό, οι εφημερίδες τους μόνο για να τυλίγεις αβγά από το χωριό κάνουν. Αν εξαιρέσεις τρεις αρθρογράφους (π.χ τον κ. Χ. Γιανναρά), τα υπόλοιπα θέματα είναι αντιγραφή θεμάτων εφημερίδων του εξωτερικού. Και αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι των ξένων εντύπων είναι κατά πλειοψηφία free lancers και αυτό σημαίνει ότι αν έχεις το θέμα, έχεις δουλειά και δεν τους νοιάζει είσαι - δεν είσαι «γιος παλαιού συναδέλφου». Μπορεί να έχουν τους χαρτογιακάδες τους και αυτοί αλλά τα φράγκα στην εφημερίδα θα τα φέρει και θα τα πάρει όποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά.

Οι bloggers έκαναν καλή δουλειά γιατί ξεκόλλησαν ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων από τις fast food ειδήσεις και κάθε φορά που γράφουν, κάνουν τον αναγνώστη του post να ψάχνει. Και όταν αρχίσεις να ψάχνεις σκέφτεσαι και όταν σκέφτεσαι έχεις άποψη (μεγάλο αμάρτημα για τους καρεκλοκένταυρους).
Είναι σίγουρο ότι οι «παραδοσιακοί» θα φωνάξουν κι άλλο, θα κάνουν τα πάντα, γιατί προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον ελέγχουν το «χώρο». Ομάδες ανθρώπων που καταπιέστηκαν από την επιβολή του «ξέκωλου» συναντήθηκαν τρομάζοντας τους «ρυθμιστές» με τον αριθμό τους. Άνθρωποι που μπήκαν στο περιθώριο επειδή δεν «εξυπηρετούσαν» βγήκαν στην επιφάνεια. Τέχνη και άλλα πολλά που μας στερούσαν εξωνημένοι «διανοούμενοι» και γλείφτες του συστήματος τώρα τα δίνεις ή τα παίρνεις αν το επιθυμείς. Θυμηθήκαμε το τι σημαίνει επιλογή στη ζωή, γιατί μας τη στερούσαν με την επιβολή.
Το μόνο όπλο των αγγελιοφόρων (γιατί δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε κατά διάνοια), είναι να βάλουν στους bloggers το σαράκι που λέγεται «πρωτιά». Είναι κάτι σαν την AGB. Πόσες επισκέψεις έχει, αν βγάλει πρώτος το θέμα, αν μένουν πολλή ώρα στο blog. Αυτό το παιχνίδι, αν το παίξουν με τους επαγγελματίες του έξω χώρου, θα το χάσουν σίγουρα. Η ποιότητα του θέματος και της είδησης είναι το ζουμί και εκεί την πάτησαν οι μιντιάδες. Μην την πατήσουμε κι εμείς. Γιατί όπως έλεγαν και οι παλιοί: «Αν δεν έχεις να πεις κάτι, μην λες τίποτε».

Πηγή: epikairo.gr
μέσω sibilla

ΕΠΕΙΓΟΝ! Τα ναζιστικά γουρούνια του Ισραήλ κτυπούν τη μαρτυρική Γάζα (αυτή την ώρα)


Οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεπερνούν τους 200 (13:45 ώρα Ελλάδας).
Η ισραηλινή αεροπορία βομβαρδίζει ακόμη και τα ασθενοφόρα που δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν πτώματα και τραυματίες!
Τα δυτικά «πολιτισμένα» ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που δεν έχουν καμία επαγγελματική αξιοπρέπεια, διαδίδουν ότι βομβαρδίζονται στρατιωτικοί στόχοι.
Βρισκόμαστε μπροστά στον θάνατο της δημοσιογραφίας, ο μεγάλος αδελφός πραγματοποιεί λοβοτομή σε σκέψεις και συνειδήσεις.
Τώρα, αυτή την ώρα οι ναζί του Ισραήλ βομβαρδίζουν νοσοκομεία και σχολεία.
Ντροπή στην Ευρώπη και τους δήθεν δημοκράτες ηγέτες της!
Πηγή: INFOPAL
Το μπλογκ Sibilla, σε «ανοιχτή γραμμή» με τους ευρωπαίους ακτιβιστές στην αποκλεισμένη Γάζα και το πρακτορείο ειδήσεων INFOPAL, θα ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης.
Καλούμε κάθε μπλογκ, που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να διαδίδει το έγκλημα που συντελείται αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη.
σίβυλλα

Όσες μολότωφ ρίχτηκαν, σ΄ όλη τη χώρα φέτος, τόσες σου εύχομαι χαρές, να ΄χεις το νέο έτος!


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Οικονομική ενίσχυση για την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα






5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUEVA KOSTADINKA NIKOLOVA


Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές.
Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα.
Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντι τους!








ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ο κόσμος, η εικόνα και το νόημα




Στις παρακάτω αράδες, αντί για προβλέψεις για το 2009, θα επιχειρήσω να αποδώσω με λίγες λέξεις την mental picture του κόσμου μας και να περιγράψω πρόχειρα τη δομή του νοήματος που παράγει.

Ζούμε στην πλέον ρευστή περίοδο της μεταπολεμικής περιόδου.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, οι εμπεδωμένες καπιταλιστικές σχέσεις φαίνονται ανίκανες να προσφέρουν λύσεις στα βασικά βιοτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και ανίσχυρες να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που σχετίζονται με διάφορες εκφάνσεις της λεγόμενης ασφάλειας.

Πριν από αρκετό καιρό, στο εξωτερικό, είχα τολμήσει να αρθρώσω την πλέον παρεξηγημένη φράση που είπα ποτέ: «Ζούμε στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης/νεοφιλελευθερισμού. Είμαστε το παγκοσμιοποιημένο υποκείμενο της ιστορίας. Είμαστε όλοι νεοφιλελεύθεροι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, το αντέχουμε, δεν το αντέχουμε, το μπορούμε ή δεν το μπορούμε»

Τη φράση αυτή την επανέλαβα (έγραψα) και στα ελληνικά, με αποτέλεσμα η παρεξήγηση να διευρυνθεί.
Μα τι λέει αυτός ο άνθρωπος, τρελάθηκε; αναρωτήθηκαν φίλοι και εχθροί.
Όχι, δεν τρελάθηκα ακόμη, απλώς ισχυρίζομαι ότι αν θες να χαράξεις ενσυνειδήτως το μέλλον σου πρέπει προηγουμένως να αντιληφθείς την ιστορική θέση σου.
Μόνον αφού χωνέψεις την κοινωνική συνθήκη που διέπει την ύπαρξη σου και χαρακτηρίζει αντικειμενικά την κοινωνική σου διάσταση, είναι δυνατό να δομήσεις ιδεολογία και μέσω αυτής να επιδιώξεις την αλλαγή των επιμέρους χαρακτηριστικών της ταυτότητάς σου.

Ο κόσμος εννοείται αντικειμενικά, ενώ σχηματίζεται στη συνείδηση μας υποκειμενικά. Δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατική προβολή της υποκειμενικότητάς μας στην αντικειμενικότητα, εάν προηγουμένως δεν θεωρηθούν οι δεσμεύσεις, οι συμβάσεις, οι εξαναγκασμοί και οι αυτοματισμοί (π.χ. μορφή κατανάλωσης, κρίση επιλογής), που το συνολικό σύστημα (παγκοσμιοποίηση) κατασκευάζει.
Με δύο λόγια, αν δεν κατανοήσουμε τον ρόλο και την ιδιαίτερη συμπεριφορά μας ως άτομα, ομάδες και ευρύτερες κοινωνίες εντός του παγκοσμιοποιημένου συστήματος εξουσίας, δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να αναπτύξουμε τις ιδεολογικές και κοσμοθεωρητικές παραμέτρους ανατροπής του υφιστάμενου συστήματος.

Η βάση αυτής της πεποίθησης (μου) βρίσκεται στην ίδια την κατασκευή της παγκοσμιοποίησης.
Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι απλώς οικονομικό σύστημα ή ένα καθεστώς συγκεκριμένης διάρθρωσης της πολιτικής ισχύος. Είναι πέραν και πάνω απ’ όλα ένα ολοκληρωμένο πολιτισμικό σύστημα. Με αυτή την έννοια το άτομο καθίσταται αντικειμενικά υποκείμενο των νεοφιλελεύθερων συμπεριφορών, στάσεων, αξιών, προκαταλήψεων και προβλέψεων, τα οποία εσωτερικεύει ως αντικειμενικούς κανόνες.

Μόνον η ιδεολογία μπορεί να εξυπηρετήσει ως αναγκαία συνθήκη, την απο-ταυτοποίηση του εαυτού από το σύστημα, δίχως όμως από μόνη της να είναι και ικανή να οδηγήσει αναπόδραστα προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαιτούνται επιπρόσθετα δύο ακόμη συντρέχουσες αναφορές:
α) η συνείδηση του εαυτού μέσα από τις συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, εντός των οποίων λειτουργεί και υπάρχει και
β) η δράση για την ανατροπή των δομών που προσβάλλουν την ύπαρξη του.

Ήδη, όμως, με αυτό τον τρόπο από τις πολιτισμικές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης γεννιέται μια νέα κουλτούρα για την ανατροπή της, υπακούοντας σε μια αναπόδραστη τύχη που σχετίζεται με το χρόνο και την αφορμή της εξέγερσης και μια ιδεολογικοποιημένη ανάγκη, που συναρτάται απολύτως με το τυχαίο. Με αυτή την έννοια η ιδεολογία δεν αποτελεί δόγμα και ο «εαυτός» συνειδητοποιείται ως ιστορικό υποκείμενο της αλλαγής, ότι, δηλαδή, δεν αλλάζει ο κόσμος δίχως να μεταβάλλει κουλτούρα και το ίδιο το άτομο.

Η βεβαιότητα για το 2009, ότι τίποτε πλέον δεν είναι βέβαιο και ότι οι εξελίξεις είναι δυνατό να αναπτύξουν τέτοια δυναμική, ώστε να υπερβούν και τις πλέον ευφάνταστες εκτιμήσεις, φέρνουν στο προσκήνιο εμφαντικά την παραπάνω θεώρηση περί τύχης και ανάγκης, για την συνειδητή επαναδόμηση των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον ανοικτών κοινωνιών και αμεσοδημοκρατικών πολιτειών.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται – όσο και αν το θέλουν ορισμένοι. Ο κόσμος δεν γυρίζει πίσω. Από τη νεοφιλελεύθερη εποχή και το «νεοφιλελεύθερο άνθρωπο», θα περάσουμε σε μια νέα περίοδο για την ανθρωπότητα μέσα από οδύνες, μικρές ή μεγαλύτερες συγκρούσεις, έντονη κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση του συστήματος ασφαλείας.

Πού θα καταλήξει αυτή η πορεία αλλαγής του κόσμου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
Τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε ότι αυτή δεν μπορεί (δεν θα πρέπει) να πραγματοποιηθεί δίχως την μετεξέλιξη του ίδιου του εαυτού μας ως ενεργού υποκειμένου, το οποίο αυτή τη φορά ας συμμορφωθεί σε αντικειμενικότητες που το ίδιο θα προκαλέσει και όχι σε ένα νέο φονταμενταλισμό στον οποίο θα κληθεί να πιστέψει.

Μέχρι τώρα μάθαμε ότι στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πραγματικότητες θεμελιώνει η οικονομία: όλα είναι οικονομία. Καιρός είναι να αναθεωρήσουμε απόψεις και να αναρωτηθούμε μήπως έχουμε πέσει θύματα της πλέον απάνθρωπης (αυτ)απάτης, Μήπως οι ήδη θεμελιωμένες εξουσιαστικές πραγματικότητες είναι αυτές που προβάλουν τα αντικειμενοποιημένα χαρακτηριστικά της οικονομίας (μακροοικονομία), ώστε να διαιωνίσουν τη μορφή της πολιτικής επιβολής που ασκούν.

Ο κλυδωνισμός του σύγχρονου καπιταλισμού και οι κοινωνικές εξεγέρσεις που θα προκληθούν ως παράπλευρες συνέπειες αποτελούν την ιστορική ευκαιρία του σύγχρονου ανθρώπου να θέσει τα θεμέλια μιας οικολογικότερης και δημοκρατικότερης συμπεριφοράς, χρησιμοποιώντας την τεχνολογική και πολιτική εμπειρία του για την απεξάρτηση από κατεστημένες δομές εξουσίας.

Η εμπιστοσύνη του ατόμου προς τον κόσμο του καταρρέει. Ήρθε η στιγμή εντελώς νέες μορφές συντροφικότητας και νέες συλλογικότητες να επανασυστήσουν τη διάσταση της εμπιστοσύνης που αποτελεί το νομιμοποιητικό παράγοντα κάθε εξουσιαστικής σχέσης.

Πάμε, λοιπόν, σαν άλλοτε, αλλά με διαφορετικό τρόπο, να ξανα-ανακαλύψουμε την εμπιστοσύνη.








http://grbloopers.blogspot.com/

Τουρκική διεθνής πρωτοβουλία για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Γ. Παπανδρέου, μήπως είναι ώρα για πρωτοβουλίες;


Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε παραμονή Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Rajab Erdogan, με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Ismail Haniyah (Χαμάς), ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις θέσεις της Τουρκίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε μέσω της τουρκικής οργάνωσης Teka.
Ο Erdogan επαναβεβαίωσε τη θέση της Τουρκίας υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και δεσμεύτηκε να καλέσει το Ισραήλ, να θέσει τέλος στον αποκλεισμό και τις ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Γάζας.
INFOPAL (Ειδησιογραφικό Πρακτορείο που συνεργάζεται επισήμως με το μπλογκ Sibilla)
Σ’ αυτές τις ώρες, που την Ελλάδα κυβερνάει ο Καραμανλής με τις προστατευόμενες οικογένειες του και με υπουργό Εξωτερικών την κυρία Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη, μια υπουργό που θέτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ πάνω από τα ελληνικά, όλοι κατανοούν την έλλειψη πολιτικών ηγετών στην πατρίδα μας.
Τώρα όλοι μπορούν ν’ αναγνωρίσουν πόσο φτωχότερη είναι η ελληνική πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Μ. Ανατολής, από την απουσία του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Τώρα όλοι μπορούν να διακρίνουν τι σήμαινε για τον αραβικό κόσμο και τον Παλαιστινιακό λαό, η σθεναρή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του 1981, η Ελλάδα υπήρξε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστινιακή Αντίσταση ως χώρα και άνοιξε επισήμως γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Αθήνα.
Τότε, όλοι οι σημερινοί δουλοπρεπείς πολιτικοί της δεξιάς τον κατηγορούσαν σαν τρομοκράτη. Ως πολιτικό που αναγνωρίζει τον τρομοκράτη Γιασέρ Αραφάτ.
Τα ίδια επαναλάμβαναν οι αμερικανοτσολιάδες «έλληνες» πολιτικοί, όταν το 1982 τα ελληνικά πλοία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, από την αποκλεισμένη Βηρυτό μετέφεραν τους Φενταγίν και τον Αραφάτ στην Ελλάδα της δημοκρατίας.
Σήμερα, με ευθύνη του γελοίου πολιτικού που κυβερνάει τη χώρα και της κόρης του εφιάλτη του ’65, ακόμη και σε ζητήματα που σαν χώρα είχαμε πολιτικές πρωτοβουλίες, τις παραχωρούν στον κουμπάρο του Καραμανλή.
Δυστυχώς, στο διεθνές έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα από το ναζιστικό Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ένοχη σιωπή της Ε.Ε., δεν βρίσκει «ανταπόκριση» στη χώρα μας, από τις πολιτικές ηγεσίες.
Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μήπως πρέπει, επιτέλους, να πάρεις πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό της Γάζας και την εγκληματική γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ;
Γιώργο Παπανδρέου, αυτό δεν το οφείλεις μόνον στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του, αλλά και στην ιδιότητά σου ως πρόεδρος της Σ.Δ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
sibilla

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Εις πείσμα των αντιξοων καιρικων συνθηκων οι μικροι πολιτες της Σκύρου, υποδεχτηκαν τα Χριστουγεννα,με ακρατο ενθουσιασμό,στην πλατεία της Χώρας, διπλα στη φατνη και το Χριστουγεννιάτικο Δενδρο, με μια μουσικη ιστορια και ενα χριστουγεννιατικο παραμυθι, οπως τους το διηγήθηκαν οι μαθητές του Ωδείου και το τραγούδησαν μαζί με τη χορωδια του Δημοτικου Σχολείου...

Στο τελος της εκδηλωσης η Αντιδήμαρχος κ.Ε.Κουκωβινου βλεποντας ποσο το χαρηκαν μικροι και μεγάλοι, καλεσε ολους να συμβάλουν ώστε να γινει θεσμος, αυτη η χριστουγεννιάτικη συναντηση,μοιραζοντας μαζί με τον αη Βασιλη δωρακια για μικρους μας φίλους !!

ΕΥΧΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
http://skyrosnea.pblogs.gr/

Μαύρα τα Νέα -Μαύρες και οι εξελίξεις.

Η Κατάρα του Εφραίμ κυνηγάει την Κυβέρνηση. Ο θεός να βάλει (και πάλι;) το χέρι του.

του Σπύρου Χατζάρα

Όσο διαρκεί η αγωνιώδης διαπραγμάτευση, με την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου η ΕΚΤ να στηρίξει τά κράτη-μέλη της Eυρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στον δανεισμό τους το 2009, λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης των επενδυτών»,με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος δανεισμού και να σταλεί μήνυμα στις αγορές ότι δεν θα επιτραπεί να πληγεί το κύρος του ενιαίου νομίσματος, με το να προσφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χώρες της Ευρωζώνης ,ο Γιώργος Αλογοσκούφης λογικά δεν φαίνεται να αποχωρεί από την πλατεία Συντάγματος.
Εκτός και βρεθεί ,κάποιος «καταλληλότερος». Κάποιος ίσως εξωκοινοβουλευτικός, όπως ο συνταξιούχος «ηγεμών» κ. Γκαργκάνας, ή κάτι ανάλογο.. Οπότε θα πληρωθεί το λεχθέν υπό των προφητών και των γραφών.(ΣΕΒ) Ο επίτροπος είναι μια ακόμα πιθανότητα ,εάν έχει την εμπιστοσύνη της Φρανκφούρτης.

Εάν ο ανασχηματισμός καθυστερήσει, λόγω των διαπραγματεύσεων, τότε πάμε για τις «αποκριές» και αναπόφευκτα ο καρνάβαλος θα έχει ανταγωνισμό από το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλά βέβαια υπάρχει και η λύση «Ζαχόπουλου».Το άλμα στο κενό. Εκλογές τον Μάρτιο.

Το ναυάγιο της πώλησης της Ολυμπιακής στο Κατάρ και η ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΟΛΘ και Hutchison για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πανικό στους «μεταρρυθμιστάς» στην κυβέρνηση αλλά και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, καθώς η κυβέρνηση, είχε επενδύσει πολιτικά στην συμφωνία με τον Σείχη του Qatar. Μπορεί τώρα να εμφανίζεται ως λόγος του ναυαγίου η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά πριν από δύο μήνες, ο κ. Καραμανλής δήλωνε, ότι «οι πραγματικοί επενδυτές φαίνονται στις κρίσεις», δείχνοντας ότι είναι σε καλό δρόμο η συμφωνία και ότι δεν ανησυχεί.
Το ναυάγιο θα έχει και προσωπικό κόστος για τον κ. Καραμανλή αφού είχε χειριστεί ο ίδιος το ζήτημα και μάλιστα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Η ανησυχία όμως είναι βαθύτερη, καθώς η αποτυχία της συμφωνίας με τους Αραβες αποδίδεται στα προβλήματα και στις δυσμενείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και εκλαμβάνεται ως έλλειψη εμπιστοσύνης των πιθανών επενδυτών.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν 37.000 νέους άνεργους τον Οκτώβριο, ενώ 19.000 νέες απολύσεις προβλέπονται τους πρώτους μήνες του 2009 μόνο στην Αθήνα.
Ενδεικτικό της κρίσης στην αγορά θεωρείται και η μείωση του ΦΠΑ (που αντανακλά την πορεία της κατανάλωσης). Τον Νοέμβριο οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ μειώθηκαν κατά 3,9% και ανήλθαν στα 838 εκατ. ευρώ. Στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008, τα συνολικά έσοδα του δημοσίου αυξήθηκαν κατά 6,6% (ή 3 δισ. ευρώ) έναντι αρχικής πρόβλεψης στον Προϋπολογισμό για αύξηση 13%.
Οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία συμπηρώθηκαν από τις 7 σφαίρες της Επαναστατικής Δράσης, που προκάλεσαν πανικό σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα.
Οι σφαίρες διαμετρήματος 7.62 χιλ. έστειλαν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε μία κυβέρνηση που δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
«Ο Θεός να βοηθήσει» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στο πλαίσιο αυτό έρχονται ξανά στην επιφάνεια τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είτε την άνοιξη είτε τον Ιούνιο, ενώ «πέφτουν» στοιχήματα για το «αν η κυβέρνηση θα βγάλει τον χειμώνα».

http//deltio11.blogspot.com

Ο υπουργός παρακρατικού δικαίου έκανε αυτές τις δηλώσεις χωρίς να ντρέπεται!

Προκόπης Παυλόπουλος: «Δεν έχουμε αστυνομικό κράτος, και η αστυνομία δεν είναι βραχίονας αυτού του κράτους»!
Έχετε δίκιο κύριε καθηγητά του «Συνταγματικού» (βλέπε Παρακρατικού) Δικαίου. Δεν έχουμε αστυνομικό κράτος, αλλά Καραμανλικό ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ κι όλοι εσείς το υπηρετείτε παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα!
Όσο για το παρακάτω βίντεο, που αλιεύσαμε στο darkness-imprisoning-me,(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ SIVILLA) πρόκειται για κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών, που πολεμούν χωρίς οίκτο το δημοκρατικό καθεστώς Καραμανλή-Σανιδά!
Ναι, γνωρίζουμε ότι οι «επικοινωνιολόγοι» σας, μας έχουν ετοιμάσει την καραμέλα: η χώρα υφίσταται μια επίθεση από τη διεθνή συνομωσία, γιατί αντιδρά στα ξένα συμφέροντα!
Καλό το παραμύθι, αλλά απουσιάζει ο δράκος!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ

΄Ηρθα με το γύρισμα της παλίρροιας
Να τινάξω τη σκόνη
Απ’ τ’ άσπρα φτερά των αγγέλων
Όταν τ’ ανοίγουν για να περάσει
Ο καπνός της θυσίας, με την άλλη φωνή
Που βαραίνει τον ύπνο μου.
Δρόμος σκονισμένος η μνήμη
Γυρεύει πριν έρθει η βροχή
Τη στάχτη στις οπλές των αλόγων.

Οι άγγελοι έφεραν τη στάχτη
Για ν’ αληθεύει η μνήμη
Τη γεύτηκα τη στάχτη
Κείνο το βράδυ της αποκαθήλωσης.
http://evia-blog.blogspot.com/

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Κυκλοφόρησε η νεα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Βογιατζή "Πάνω απο τις στέγες" απο τις Εκδόσεις Οδός Πανός.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ PANIC





http://panic-gr.blogspot.com/

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Το Παιδί με το Αστέρι

Δυο χιλιάδες χρόνια πριν, τρεις σοφοί από την Περσία ακολούθησαν ένα ουράνιο φαινόμενο, το πλέον θρυλικό Αστέρι των Χριστουγέννων. Το φωτεινό άστρο τους οδήγησε στην ταπεινή φάτνη που φιλοξένησε τον Υιό του Θεού στην πρώτη του νύχτα ως θνητός. Οι τρεις εκείνοι επιστήμονες, γνωστοί σήμερα ως «οι τρεις Μάγοι με τα Δώρα» ήταν οι πρώτοι που επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο του αστεριού. Ξεκίνησαν την αναζήτησή τους κι επιδόθηκαν σε ένα πραγματικά μακρινό ταξίδι, χαιρετίζοντας το ουράνιο φαινόμενο ως θαύμα. Ως ένδειξη ταπεινοφροσύνης απέναντι στα κοσμικά φαινόμενα, έφεραν μαζί τους δώρα που εναπόθεσαν στα σπάργανα ενός βρέφους, του οποίου τη γέννηση σηματοδότησε το αστέρι επιστημονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Οι αιώνες που μεσολάβησαν μπόλιασαν την ιστορία με μύθους και προσθήκες που έσπασαν την κλωστή που χωρίζει την αλήθεια απ' τον μύθο. Φτάνοντας στο σήμερα, στοιχεία αδιάσειστα για την αναζήτηση της αλήθειας είναι εξαιρετικά σπάνια ως ανύπαρκτα. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, κι αυτό είναι το φάντασμα της αλήθειας, ο μύθος που απέμεινε. Ένα αυθεντικό παραμύθι που πραγματεύεται την αρχέγονη ανθρώπινη αγωνία απέναντι στα κοσμικά μυστήρια. Τα παιδικά ερωτήματα «από που έρχονται τα μωρά» και «που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, μαμά» είναι η εστία του φόβου ενός θνητού. Είναι το σκοτεινό δάσος των παραμυθιών όπου ο χαμένος πρίγκιπας διακρίνει από μακριά ένα φως, και το φως οδηγεί σε ένα σπίτι και το σπίτι στη λύτρωση του ήρωα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το ταξίδι τριών μάγων σε μια απέραντη έρημο, όπου το φως είναι το αστέρι και πιστό στον κανόνα των παραμυθιών τους οδηγεί στη σωτηρία, ή μάλλον σε ένα βρέφος με το όνομα του Σωτήρα Ιησού. Ένα βρέφος που κρατάει το κλειδί της ζωής και με λίγη τύχη το κλειδί της αιωνιότητας. Ο Χριστός άρχισε να διδάσκει από τη στιγμή που μας ήρθε, ότι οι βασιλιάδες δεν γεννιούνται σε παλάτια. Γεννιούνται σε φάτνες κάτω από αστέρια, που φωτίζουν το δρόμο του χαμένου ανθρώπου.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς. Όχι χάρη στα δώρα, στα ακτινοβόλα στολίδια και στην αγάπη που είναι σκόρπια στην ατμόσφαιρα. Όχι στον δεύτερο χιτώνα που επιτέλους φιλοτιμούμαστε να δώσουμε σε εκείνους που τον χρειάζονται, ή στα ζαχαρωτά που ανυπομονώ να σφίξω στην αγκαλιά μου μετά τη νηστεία. Ούτε καν εξαιτίας της υπέρτατης γέννησης, που έγινε σύμβολο ζωής και ευφορίας για τους Χριστιανούς. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς γιατί φωτίζεται από το αστέρι της ελπίδας, που κάνει το μυστήριο της ζωής ελαφρύτερο για τον μικροσκοπικό και καταταλαιπωρημένο θνητό.

Γ.Κ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

O πρωθυπουργός της φάπας και των μπάτσων.


http://anything-but-nd.blogspot.com

Ναι, ξεχνάμε...

Νέο δημοψήφισμα στην Κύπρο το Σεπτέμβριο του 2009

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
To Σεπτέμβριο του 2009 προγραμματίζουν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, να επαναφέρουν σε δημοψήφισμα στην Κύπρο μια μορφή του σχεδίου Ανάν το Λονδίνο, η Ουάσιγκτον και οι πάμπολλοι φίλοι τους στους ιθύνοντες κύκλους Αθηνών και Λευκωσίας. Η επιδίωξη είναι να ανοίξει πανηγυρικά ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ στη συνάντηση κορυφής της 'Ενωσης, το Δεκέμβριο 2009.
Αν άλλωστε υπερψηφισθεί ένα νέο σχέδιο Ανάν ή Μπανάν, που θα παρουσιασθεί δήθεν ως σχέδιο Χριστόφια-Ταλάτ, η Τουρκία θα αποκτήσει «από το παράθυρο», μέσω δηλαδή της θεσμικής επιρροής που θα έχει στο «κυπριακό» μόρφωμα που θα προκύψει, πολλά από τα δικαιώματα του πλήρους μέλους της ΕΕ και καμιά από τις υποχρεώσεις του. 'Οπως επίσης και σημαντικούς μοχλούς πίεσης επί των Βρυξελλών.
Αν επιβληθεί μια τέτοια ρύθμιση στην Κύπρο, όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι αλλά και η ίδια η Ελλάδα θα καταστούν εσαεί όμηροι της «καλής θέλησης» Ουάσιγκτον, 'Αγκυρας και Λονδίνου (αλλά και της ανύπαρκτης σταθερότητας του βαθιά κλυδωνιζόμενου μεταψυχροπολεμικού διεθνούς «συστήματος»), προκειμένου να μην «ανατιναχθεί» μέσα στο αίμα η επιχειρούμενη ρύθμιση. Γιατί η ουσία της ρύθμισης Ανάν και των παραπλήσιων, των μόνων δηλαδή που βρίσκονται πραγματικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λευκωσίας, είναι η κατάργηση του υφισταμένου σήμερα (παρά τις υποθήκες, τον εδαφικό ακρωτηριασμό και τις απειλές) αναγνωρισμένου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου και δημοκρατικού κυπριακού κράτους. Κανένα κράτος δεν συνιστά «απόλυτη» εγγύηση ασφάλειας ή ευημερίας για τους πολίτες του -στις σημερινές όμως (και ήδη ταχέως επιδεινούμενες) διεθνείς συνθήκες και σε αυτή την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η κατάργηση της κρατικής προστασίας μιας εθνικής ομάδας είναι συνταγή για καταστροφή και ανοιχτή πρόσκληση για κάθε επιβουλευόμενο- και δόξα τω Θεώ, η κολοσσιαία γεωπολιτική (αν όχι και γεωοικονομική) σημασία του «οικοπέδου» Κύπρος, του εξασφάλισε άπειρους επιβουλευομένους στο διάβα της Ιστορίας του. Μια ρύθμιση που καταλύει την κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων ακόμη και στις ελεύθερες σήμερα περιοχές, αυτό ακριβώς που προβλέπουν τα συζητούμενα σχέδια, είναι συνταγή για τη μακροχρόνια τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως συνέβη με τους 'Ελληνες της Ίμβρου και της Τενέδου, παρά την προστασία που υποτίθεται ότι τους προσέφερε η συνθήκη της Λωζάνης. Μια τέτοια «τουρκοποίηση» δεν θα επιχειρηθεί επειδή οι Τούρκοι είναι «βάρβαροι», αλλά γιατί θα την επιβάλλει αφεύκτως στην Τουρκία η ίδια η επιδίωξη ελέγχου του νησιού και θα την επιτρέψει ένα σχέδιο τύπου Ανάν.
Δεν ζούμε στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν ο σουλτάνος μπορούσε να σεβασθεί ορισμένα δικαιώματα εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων, που ούτε αυτός, ούτε οι ίδιες, σκεπτόντουσαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να ξεσηκωθούν ζητώντας δικό τους κράτος.
Τότε, η μη διεκδίκηση της ελευθερίας ήταν όντως τρόπος επιβίωσης για τους ραγιάδες, σήμερα όμως είναι τρόπος καταστροφής (και αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει μια εθνική ομάδα, στο συλλογικό υποσυνείδητο της οποίας κυριαρχεί πολύ περισσότερο η μακραίωνη περίοδος της αναγκαστικής δουλείας και την οποία έχουν προσπαθήσει συστηματικά να ενοχοποιήσουν γιατί «σήκωσε κεφάλι», γιατί διεκδίκησε την ελευθερία της).
Ο μόνος, μακροχρόνια ασφαλής τρόπος ελέγχου της Κύπρου από την Τουρκία, στις σημερινές επαναλαμβάνουμε και όχι τις προ 300 ετών συνθήκες, είναι η δραστική μεταβολή της δημογραφίας της, γιατί όσο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της είναι 'Ελληνες, πάντα θα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Και επειδή η Κύπρος δεν είναι Ίμβρος ή Τένεδος, η προσπάθεια αλλαγής της δημογραφίας και η προσπάθεια να εκμεταλλευθούν οι δύο πλευρές τις όποιες ασάφειες της ρύθμισης, θα οδηγήσει πιθανότατα από μείζονες εθνοτικές συρράξεις και θα απειλήσει σοβαρά την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (όλοι οι πόλεμοι στην Ευρώπη, μετά το 1945, προέκυψαν σε ζώνες «θολής», «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας).
Αυτό συνέβη άλλωστε στο παρελθόν, στην ίδια την Κύπρο, ως αποτέλεσμα των κακών συνθηκών του 1960, αλλά επίσης και σε όλη τη Μέση Ανατολή ή στην Ινδία, όπου δηλαδή οι Βρετανοί ανακατεύτηκαν σε θέματα κρατών και συνόρων (όπως συνέβη και με τη Γιουγκοσλαβία, όπου δεν προκάλεσαν τους πολέμους οι «τρελλοί», «εγκληματίες» εθνικιστές, αλλά ήταν η εξωτερική επέμβαση, με την αναγνώριση των δημοκρατιών, τη διάλυση του κράτους και την επαναχάραξη των συνόρων, που έκανε αναγκαίους και επίκαιρους τους «τρελούς» και τους «εγκληματίες»).
Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι η ελληνική και ακόμα περισσότερο η κυπριακή κοινωνία, εύκολα στην Ιστορία τους μετασχηματίζουν τις εξωτερικές πιέσεις σε εσωτερικές και συχνά βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις. Στην Κύπρο, μόνο η τραγωδία του 1974, αλλά και η ύπαρξη συγκεκριμένου και καθορισμένου κρατικού πλαισίου τα τελευταία 35 χρόνια, επέτρεψε μια ειρηνική πολιτική ζωή. Αν το πλαίσιο αυτό απειληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν θα γυρίσουμε και στις τόσο συνήθεις στην ιστορία μας, αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Γενικότερα μιλώντας, η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κλονισμός του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, οι αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ, καθιστούν σε αυτή την περίοδο ακραίο τυχοδιωκτισμό, την εγκατάλειψη των στέρεων, διεθνώς και ιστορικά δοκιμασμένων αρχών κρατικής κυριαρχίας, προς όφελος παράξενων, «ανατολίτικων» και μετα-αποικιακών ρυθμίσεων που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο, πλην ίσως της Βοσνίας και του Κοσόβου.
Αλλά σε αυτό το δρόμο μοιάζει να μπαίνει ευθύς εξαρχής ο Δημήτρης Χριστόφιας, όταν δέχεται π.χ. εκ περιτροπής προεδρία ή η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου όταν δέχονται την εξωφρενική και μοναδική παγκοσμίως θέση κράτους χωρίς στρατό, χωρίς μέσο για την άσκηση του δικαιώματος της αυτοάμυνας και της ίδιας της κυριαρχίας.
Η ίδια η ζωή οδηγεί τον Δημήτρη Χριστόφια μπροστά στο εξής δίλημμα: Να υπερβεί τις αδυναμίες που οδήγησαν την ηγεσία του ΑΚΕΛ να συγκρουσθεί με το λαϊκό ένστικτο το 1931, το 1955, το 2004, έστω κι εάν διόρθωσε εκ των υστέρων τα λάθη της, καθιστώντας το κόμμα του ηγεμονική εθνική και κοινοτική δύναμη (αλλά πρέπει εγκαίρως να ετοιμάσει το σχέδιο Β), ή να ακολουθήσει το δρόμο τόσων και τόσων συντρόφων του της ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, συμβιβαζόμενος με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οδηγώντας το κόμμα του στην καταστροφή, υπό τον παραπλανητικό τίτλο «λύση του Κυπριακού για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση» και τελικό αποτέλεσμα και κατάλυση του κράτους και διχοτόμηση.
Φιλελεύθερος, 21/12/2008
sibilla

ΕΛΑΣ......ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή στον Πατριάρχη


Αναστασία Φαλτάϊτς





Για να μη γίνει Βατοπέδι

ο Άη- Γιώργης της Σκύρου



Αναστασία Φαλτάϊτς




Δευτέρα 1 Δεκέμβρη 2008

Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος




Προς

Τον Παναγιώτατο

Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Κ. Βαρθολομαίο



Παναγιώτατε


Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόσο άκρως δύσκολη, ρωμαλέα και αποτελεσματική παρέμβασή σας στην ακανθώδη και επικίνδυνη για το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας οπωσδήποτε θα έχει νοιώσει ανάσα, όπως κι εγώ, για την υπεύθυνή σας παρέμβαση.

Μακάρι η εξαιρετικά δύσκολη τούτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, απ’ τη μια πλευρά κι η δικιά σας σοφή και γενναία παρέμβαση να φέρουν και γενικότερα θετικά αποτελέσματα:

Οι Εκκλησίες και οι Μονές, οι ιερωμένοι και μοναχοί της Ορθοδοξίας να δρουν από τώρα και πέρα σύμφωνα με την από αιώνες καθιερωμένη πεποίθηση των πιστών, στο πώς πρέπει να είναι, να ενεργούν και να φαίνονται οι λειτουργοί της Θρησκείας μας.

Γιατί, αλλιώς δε φοβάμαι απλά, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιη και φυσικά το απεύχομαι, ότι καθώς έχουν ήδη ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, η μια περίπτωση κατακραυγής θα διαδέχεται την άλλη, από υπαρκτά ή υποτιθέμενα σκάνδαλα με σίγουρο φοβερό κλυδωνισμό της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Από το αρχείο εγγράφων που σας έχουμε στείλει για ενημέρωσή σας, είσαστε ήδη ενήμερος πάνω σε μια παρόμοια με το Βατοπέδι υπόθεση.




Πρόκειται για την υπόθεση της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των Σκυριανών και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων φίλων της Σκύρου από τη μια πλευρά, και από την άλλη της ηγεσίας της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Άθωνα, που με την Ανώνυμη Εταιρεία Αιολική Νότιας Σκύρου-που έχει ιδρύσει, επιδιώκει να μετατρέψει το μισό περίπου νησί σε Γης Μαδιάμ, με την εγκατάσταση- ο μη γένοιτο-των καταστροφικών από κάθε πλευρά γιγαντιαίων σε μέγεθος και αριθμό Μίξερ Αέρος-Αέρος- ανεμογεννητριών.

Προς Θεού, κάντε ό,τι μπορείτε να κάνετε, για να μη φτάνουν τα πράγματα σε σκάνδαλα που κάποια στιγμή, όπως είναι επόμενο, εκρήγνυνται παρασύροντας αλυσιδωτά στην καταστροφή Θεσμούς, Πίστη κι Αξίες αυτού του λαού, που όλοι όσοι πονούμε οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε.




Η Διευθύντρια του Μουσείου



Αναστασία Φαλτάϊτς







http://evia-blog.blogspot.com/

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίο ει


Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου- Σκύρος


Παράμετροι του αγώνα ενάντια
στις Παστρικές Μίξερ Αέρος- Αέρος

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίο ει


Σε δουλειά να βρισκόμαστε
Σα να μη μας φτάνει η μεγάλη ευθύνη που έχουμε να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον τεράστιο κίνδυνο απειλής της πατρίδας μας Σκύρου, αλλά και όχι μόνο αυτής από την - ο μη γένοιτο - εγκατάσταση, των παστρικών κατ όνομα μεν, πλην βρωμερών και καταστροφικών στην πραγματικότητα γιγαντιαίων Μίξερ- Αέρος- Αέρος, με τον παραπλανητικό όρο ανεμογεννήτριες.
Γιατί ανεμογεννήτριες βεβαίως δεν είναι. Ανεμοκινούμενα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια είναι .
Αγώνας στον οποίο έχουν δραστηριοποιηθεί όχι μόνο στη Σκύρο αλλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη ευτυχώς ουκ ολίγοι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοποιημένοι πολίτες, θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο σε βάρος των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, αλλά και του ελεύθερου χρόνου τους και της ανεμελιάς και ξεκούρασης που χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι.
Παράλληλα με τη σοβαρή τούτη υπόθεση, ο αγώνας αυτών των ανθρώπων έχει να κάνει και με την ανιαρή, πλην μάλλον και αυτή αναγκαία διαδικασία να πιάνουμε και να τραβάμε τα αυτιά, δίνοντάς τους μερικές εκπαιδευτικές ξυλιές στα χοντρά πισινά τους, τους διάφορους κακομοίρηδες μασκαράδες τσίτς –μόνε- μόνε- αρί αβό ( προσδιορισμός που δίνονταν απ την παραδοσιακή κοινωνία της Σκύρου στην εποχή της μανούς Αταπά για να χαρακτηρίσει τους κακομοίρηδες μεν
πλην συνάμα και κορδολούρηδες τύπους)που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ντε και καλά και θέλουν να δείξουν πως έχουνε μπόι με γελοία δημοσιεύματα που παρουσιάζουν σε διάφορες φυλλάδες, από δω κι από κει, θέλοντας να κάνουν οι κακόμοιροι υποτίθεται χιούμορ, με τις ανοησίες που γράφουν .
Στόχος τους είναι να ευτελίσουν και εκφυλίσουν την όλη υπόθεση του αγώνα εναντίον των Μίξερ Αέρος- Αέρος, με τις μπούρδες που γράφουν, επιδιώκοντας να χαχανίζουν όσοι κι αν είναι οι όμοιοι με τους ίδιους ηλίθιοι.
Γιατί φυσικά οι κρετίνοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα επάνω στη γη.
Αντί να μπαίνουν στην ουσία του θέματος, προσπαθούν με χαχανητά και κοτσάνες να υποβιβάσουν – αν είναι δυνατόν !- αυτό τον αγώνα, που αφορά στην κυριολεξία την καταστροφή ή τη σωτηρία των ωραιότερων περιοχών της Ελλάδας.
Και ναι μεν οι συντάκτες τέτοιων κειμένων είναι όπως δήποτε χαμένα κορμιά και είπαμε πάρα πάνω τι τους χρειάζεται :
Τράβηγμα των αυτιών τους και χτύπημα με βρεγμένη σανίδα στα παχιά πισινά τους, κοινώς κωλομέρια τους.
Αλλά, βεβαίως, εδώ υπάρχει κυρίως και η μεγάλη ευθύνη αυτών πού διευθύνουν τα φύλλα που δημοσιεύουν τούτα τα εμετικά και ανεγκέφαλα κείμενα.
Εκτός αν είναι κι αυτοί στρατευμένοι για να φάνε κεχρί σαν όλους τους υπόλοιπους παπαγάλους που ψωμίζονται ή επιδιώκουν να ψωμιστούν απ’ τα μεγαλολαμόγια της αρπαχτής, που βρίσκονται στην υπηρεσία των παστρικών μεν κατ όνομα, ελεεινών δε και τρισάθλιων στην πραγματικότητα Μίξερ Αέρος- Αέρος.

Όσον αφορά τη γλώσσα μου, ψηφίζω ανεπιφύλαχτα όπου πρέπει, τη φωνή της αλήθειας ΑΡΓΚΩ.


Μάνος Φαλτάϊτς
http://evia-blog.blogspot.com/